Vechtdal en Salland

Huisje 140 is  een heerlijke plek voor een korte of lange vakantie, ook omdat er zoveel te doen is in de omgeving.  Natuur en cultuur binnen handbereik. Fietsen, wandelen en de Hanzesteden bezoeken. En het aanbod wordt steeds gevarieerder.  Op de website van het Vechtdal is veel te vinden. En in Huisje 140 liggen nog ouderwets de foldertjes.

In de omgeving van Huisje 140 is super veel te doen. Voor alle leeftijden! Je bent hier midden in het groene Vechtdal waar je volop van de natuur kunt genieten: wandelend, op de fiets, te paard, in een huifkar of roei met een bootje relaxt de Regge of Vecht eens af.  Fietsen kun je huren op het bungalowpark. Wandelroutes vind je o.a. op Salland Wandelweb.

Speciaal voor kinderen: GPS-ontdekkingstochten in de natuur, kanoën, boerengolf, schaapjes van dichtbij bekijken bij de schaapskooi in Giethmen, biggetjes knuffelen in Lemele, naar avonturenpark Hellendoorn, Dierenpark Emmen of attractiepark Slagharen.

Steeds meer boerenbedrijven zetten de deuren open voor publiek. Maak kennis met bijzondere streekproducten en koop je eieren, fruit of kaas bij de boer, bijvoorbeeld bij Kaasboerderij Heileuver.

Beklim de Archemer- en Lemelerberg  en geniet van het uitzicht. Natuurfotografen kunnen hier hun hart ophalen en diverse vogelsoorten van dichtbij fotograferen vanuit de fotohut.

Huisje 140 ligt maar 5 km van de oude hanzestad Ommen met veel winkels, restaurants en gezellige terrassen. In Lemelerveld kun je ook boodschappen doen. Ook kun je een bezoek brengen aan Dalfsen en verbaas je over de Zwevende Kei (van Bas Maters) voor het station. Verder kun je een bezoek brengen aan havezate Den Berg, landgoed Eerde en kasteel Rechteren. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Museum de Fundatie (in Zwolle en Heino) en in de zomermaanden in de Beeldentuin de Anningahof bij Zwolle.

Zijn we nog wat vergeten? Geef jouw persoonlijke tip aan ons door via de mail of via onze Facebook-pagina.